KARIŞIK

23 Ocak 2018 Salı

Hz. Fatima el Zehra as’ın kabri 


Gökyüzü katmanlarını ve yıldızlarını düzenleyen, rüzgarları kontrol eden, tan yerinin ağarmasına sebep olan, Hakimiyeti yöneten, Hükümranlık Sahibi Allah’a hamd olsun. Elhamdulillah. O’nun dehşet verici gazabından cennet ve ehli titrer, yeryüzü ve onun sakini sarsılır, okyanuslar ve onun sularında duran ve yüzen herşey, heyecan ve o hengame içinde beraber akar.
Ya Rab, Muhammed ve Ehlibeyt’ine rahmet et. Onlar derin girdaplarda yüzen (hidayet ve irfan) gemileridirler; o gemilere binen kurtulur, binmeyen ise boğulur. Onlardan öne geçen (hidayet çizgisinden) dışarıya çıkar; onlardan geriye kalanın (amelleri) yok olur. Onlardan ayrılmayan ise, onlara kavuşur.
“Bu, indirdiğimiz, hükümlerini belli ve kesin kıldığımız bir sûredir. Düşünesiniz diye onun içinde apaçık âyetler gönderdik.” ﴾Nur:1﴿
Şii mezhebi’nden olduğunu iddia eden, bir grup göstermelik alimden, İmam Mehdi as’ın Ansarlarının gazetesinde önceden de bahsettiğim şekilde, usule uygun bir mucize talebi ile öne çıkmalarını istedim. Ancak, hiç kimse böyle bir talep ile öne çıkmadı. Babam İmam Mehdi Muhammed ibn Hasan Askeri a.s’ın, poziyonumun bir kısmını göstermem için; ki bu da, ondan taraf nerede durduğumdur; emretmesinin nedeni de budur. Bu da, benim onun halifesi ve oğullarından ilk hükmeden ve Peygamber efendimiz saas’in önceden haber verdiği gibi, cennet bahçelerinden bir bahçe olduğumdur.
Müslümanlara ve toplu olarak tüm insanlar açığa çıkartacağım ilk mucize, Hz. Muhammed saas’in kızı, Hz. Fatima, benden bir parçadır dediği, Fatima as’ın kabrinin yerini bildiğim olacaktır.
Tüm Müslümanlar, oy birliği ile, Hz. Fatima as’ın kabrinin saklı olduğunu ve yerinin Hz. Mehdi as haricinde başka kimse tarafından bilinmediğini kabul ederler. İmam Mehdi a.s, annem Hz. Fatima a.s’ın kabir yeri ile beni bilgilendirmiştir. Hz. Fatima a.s’ın kabri, İmam Hasan a.s’ın kabrinin yanındadır ve çok yakınındadır ki, sanki müçteba İmam Hasan a.s, Fatima a.s’ın sinesinde gömülüdür. Söylediğim için yemin etmeye hazırım ve Allah svt şahidim olduğu üzere, O’nun Elçisi Hz. Muhammed saas ve Fatima a.s’ı gömen Ali a.s de şahidimdir ki, söylediğim doğrudur. Allah’a, sadece O’na, hamd olsun.
Her kim, İmam Mehdi a.s ile temas halinde olduğunu iddia ediyor, küçük ya da büyük meselelerde bana başvurmuyorsa, yalancıdır, Allah’a ve O’nun Elçi’sine göre sahtekardır. Hiçbir güç ve kudret, Yüce Allah haricinde başka bir şeyden gelmez ve Allah’a, sadece O’na hamd olsun.
“Yine onlar, seni yurdundan çıkarmak için neredeyse sana dünyayı dar etmişlerdi. Ama senden sonra kendileri de fazla kalamayacaklar! Senden önce gönderdiğimiz peygamberler hakkındaki kanun da budur. Bizim kanunumuzda hiçbir değişiklik bulamazsın.” [Isra: 76-77]
Not: Bu bildiriyi okuyan her Müslüman’ın, 12 kopyasını dağıtması gerekmektedir. Ve eğer çeviri yapabiliyorsa da, herhangi bir dile çevirmesi gerekmektedir.
Ehlibeyt as’ın Mirası,
Gerçek sığınak, Ahmed el Hasan,
Tüm insanlığa gönderilmiş, İmam Mehdi as’ın Elçi ve Halifesi’dir.
Cebrail ile kuvvetlendirilmiş, Mikail ile savunulmuş ve İsrafil ile desteklenmiştir.
“Onlar, birbiri ardınca bir zürriyyettirler (hep tevhid dininden). Allah duyan ve bilendir.” ﴾Ali Imran:34﴿

Çamlı Evliya Türbesi   / AMASYA –Taşova –Elmakırı Köyü



Elmakırı Köyüne 2km uzaklıktaki bir tepenin yamacındadır.


Çamlı Evliya ismini türbe etrafında bulunan iki çam ve ardıç ağaçlarından almaktadır. Çamlı Evliya’nın Horasan’dan gelen erenlerden biri olduğu, bölgede Türklüğün ve İslâm’ın yayılması için mücadele ettiği söylenmektedir.  

Mezarın üzeri eskiden açıkmış. Köylüler tarafından betonarmeden yeni türbe ile üzeri kapanmıştır. Türbede iki adet mezar bulunmaktadır. Mezarın boyutu 5mt’dir. 

 Elmakırı Köyünün manevi lideri olarak kabul edilen Çamlı Evliya özellikle dini günlerde yoğun olmak üzere, her zaman ziyaret edilmektedir. Nisan ayının ilk haftasında yağmur duası için ziyaret edilir. Huysuzluk yapan çocuklar, kulak rahatsızlığı olanlar türbeye getirilir. Elbiselerinden bir parça türbeye bağlanır. Genellikle namaz ve oruç adağında bulunulur. İsteyen kurbanlık da adar. Derdi çözülen adağını adar ve çaputunu geri söker.     

Menkıbeler: 1-) Çamlı Evliya türbesinin etrafındaki ağaçlar kutsal kabul edilir ve kesilmesi halinde kesenlerin başlarına değişik belalar açıldığına dair söylenceler anlatılmaktadır.

Kaynakça: Abdühalim Durma –Evliyalar Şehri Amasya -2003 / Rahime Özdoğan –Amasya’da Adak Yerleri İle İlgili Halk Anlatıları -2006